ECHT! ICT heeft voor ‘de dag van het pesten’ een donatie gedaan aan MOED, Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Deze stichting staat voor meer moed en wil een samenleving waarin kinderen en volwassenen zich bewust zijn wat pesten en geweld met iemand doet. Met als doel dit uiteindelijk te verminderen.

Pesten is een probleem dat iedere dag voorkomt. Wanneer men zich bewust wordt van pesten, zal het pesten zelf uiteindelijk gaan verminderen. Tijdens de lessen die Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld geeft over pesten op school wordt en gestimuleerd na te denken over pesten en wat men ervan vindt. Er wordt daarbij uitgelegd wat het verschil is tussen plagen en pesten. Aan het eind van de les worden afspraken gemaakt over hoe pesten verminderd of zelfs tegengegaan kan worden.

Elke dag worden er helaas heel veel kinderen in Nederland gepest. Dit gebeurt overal, bijvoorbeeld op school, bij de sportclub, op straat of bij iemand thuis. Pesten is niet goed, het is zelfs verschrikkelijk stom. Gelukkig kun jij wat tegen pesten doen. Je steentje bijdragen.

Wil jij weten wat je naast praten over pesten nog meer kunt doen?

Kijk dan snel op www.kidstegengeweld.nl en kom ik actie tegen pesten! Met elkaar zeggen we: Het is tijd voor verandering… Change!